Sponsorcampagne voor nieuw Juliana Kinderziekenhuis

Het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) verhuist in het voorjaar van 2015 naar de nieuwbouw aan de locatie Leyweg. Voor extra voorzieningen die het verblijf van het zieke kind veraangenamen, is op 6 juni 2014 een sponsorcampagne gestart. Roderik Bolle, voorzitter van de Stichting Vrienden JKZ, gaf het startsein voor de campagne met de onthulling van het sponsormagazine.

De Stichting Vrienden JKZ spant zich in via een sponsorcampagne om geld voor extra voorzieningen bij elkaar te krijgen. “Een plezierig verblijf in het kinderziekenhuis heeft een aantoonbaar positief effect op het herstel van zieke kinderen,” vertelt Roderik Bolle, voorzitter van de stichting. “Wij zijn daarom actief op zoek naar sponsoren voor het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis.”

Afleiding en ontspanning

“Het Juliana Kinderziekenhuis op locatie Leyweg wordt een plek waar zieke kinderen ondanks hun ziekte kind kunnen blijven”, legt Fréderique Hofstede, medisch manager van het JKZ, uit. “Ziekte is een ingrijpend proces in de ontwikkeling van een kind. Wij doen er in het JKZ alles aan om deze periode zo comfortabel en draaglijk mogelijk te maken. Al onze medewerkers richten zich speciaal op het afleiden en het laten ontspannen van de kinderen. Ons doel is het creëren van een wereld, waarin kinderen minder pijn en angst ervaren en sneller herstellen. Onderzoeken wijzen uit dat deze manier van benaderen een positieve invloed heeft. Ook de inrichting, aankleding en uitstraling van ons nieuwe onderkomen zijn daarbij belangrijk. Dimbaar gekleurd licht, vormgeving, speelobjecten en projecties beïnvloeden de beleving, waardoor een ziek kind zich prettiger voelt. We hopen dat veel mensen het nieuwe JKZ een warm hart toedragen en een bijdrage willen geven via www.sponsornieuwjkz.nl.”

Alles onder één dak

Het JKZ is het enige kinderziekenhuis in regio Haaglanden en al bijna 130 jaar een begrip. Als topklinisch opleidingsziekenhuis heeft het alle specialismen voor geneeskunde bij kinderen in huis. Daarnaast heeft het JKZ de grootste Spoedeisende Hulp voor kinderen van Nederland, waar jaarlijks zo’n twintigduizend kinderen worden behandeld. Een uniek concept in de nieuwbouw is het Haga Juliana Geboortecentrum, waarin de expertise van het Juliana Kinderziekenhuis, de verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis, zeventien verloskundigenpraktijken en het GeboorteHotel Haga is gebundeld. Zo kan complete zorg aan moeder én kind worden geboden. Tot slot heeft het Juliana Kinderziekenhuis als enige kinderziekenhuis in Nederland een inpandig Ronald McDonald Huis.