De benefiet voorstelling is een groot succes!

De benefietvoorstelling ‘Willem van Oranje en zijn vier vrouwen’ is geïnitieerd door de Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Deze stichting organiseert diverse activiteiten voor het JKZ, zoals het realiseren van projecten die het verblijf van zieke kinderen dragelijker maakt en die niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald. Een van de belangrijkste projecten voor 2014 is de sponsoring van delen van de inrichting voor de nieuwbouw van het JKZ.

 

Kindvriendelijk ziekenhuis
Kinderarts Fréderique Hofstede: “De grootste uitdaging van de nieuwbouw vormt de uitstraling, aankleding en het kindvriendelijk maken van het JKZ. Het kind moet zoveel mogelijk kind kunnen blijven tijdens zijn ziekte. Iedere ouder wil dat zijn kind de beste zorg krijgt en zo min mogelijk stress ervaart tijdens een ziekenhuisopname. Dat willen wij zorgverleners uiteraard ook. Daarom streven wij naar zoveel mogelijk angstreductie, afleiding en ontspanning. Speelkamers met computers, speelgoed en educatieve speelelementen zijn daarbij belangrijke middelen. Maar ook de vormgeving en inrichting zijn bepalend: zoals dimbaar en gekleurd licht, visualisaties via projecties en vormgeving in alle behandelruimten. Het reduceert de stress en pijnbeleving.”

Een foto impressie van de benefietvoorstelling (inclusief foto's voorafgaand aan de voorstelling van de cast) zijn hier te vinden:
http://www.pucksoetens.nl/JKZtoneel/