Boek en Bal commissie overhandigt opbrengst aan het JKZ

vlnr Gijs ter Kuile, Jan Nuijten, Barbera Boissevain, Loek van Vliet, Heleen Rijkens, Frederique Hofstede

 

Op 2 juli vond de Boverhandiging van de cheque van de Boekenbeurs plaats in het gloednieuwe Juliana Kinderziekenhuis omdat de opbrengst geheel ten goede komt aan de kindvriendelijke inrichting van speel- en behandelkamers.

De Boek en Bal commissie was bijna voltallig aanwezig, Gijs ter Kuile en de vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis waren Lily Hessels en Annemijn de Lavieter. De gasten kregen een warme ontvangst waarna een rondleiding door het gloednieuwe ziekenhuis werd gegeven door Frederique Hofstede (Kinderarts + Medisch Manager). Het was een indrukwekkende rondleiding waarbij werd uitgelegd wat een impact een ziekenhuis -en vooral een aantal behandelingen- op kinderen kan hebben. Bij de bouw is daar rekening mee gehouden. Bij de speel- en behandelkamers werd heel duidelijk wat licht, kleur, geur en inrichting voor een rustgevend effect en gevoel van veiligheid kan hebben op kinderen, die soms nare ingrepen moeten ondergaan. Het maakte veel indruk op de gasten.

Na afloop van de rondleiding was het de beurt aan de Boek en Bal commissie en Stichting Leeuwenhart om de opbrengst te overhandigen. Dat gebeurde na een korte speech van commissievoorzitter Jan Nuijten, die de boekenbeurs op treffende wijze wist terug te halen uit de herinneringen. Frederique Hofstede was zichtbaar geraakt toen het geldbedrag 
(€ 5.300,-) bekend werd gemaakt wat aan het Juliana Kinderziekenhuis werd overhandigd. En ook de manier waarop het geld was ingezameld -een succesvolle en gezellige boekenbeurs- vond ze zeer opmerkelijk. De bijeenkomst werd afgesloten met een korte borrel.